ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΕΡΑΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΕΡΑΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΕΡΑΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ECDL - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

"The ScholarsGroup - ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ"

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Ελπίδα Παπαδαντωνάκη” ιδρύθηκαν το 1978 στο Πέραμα Αττικής και αποτελούνται από 3 εκπαιδευτήρια. (1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 68, 2. ΗΠΕΙΡΟΥ 144, 3. ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10 & ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ 2).
Εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, τα κέντρα μας παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε μαθητές και γονείς. Aυτό έχει επιτευχθεί με τη συνεχή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού μας, καθώς και  την υιοθέτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Eίμαστε ιδρυτικά μέλη και ανήκουμε στο δίκτυο των εκπαιδευτικών “TheScholarsGroup” από το 2002, με κύριο στόχο την παροχή υψηλών εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές μας.
Οι διευθυντές Σπουδών Ελπίδα και Χρήστος Παπαδαντωνάκης έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας, με ειδίκευση στη Μεθοδολογία, Διδακτική της Αγγλικής και στην ενσωμάτωση Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία με συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση.
Directors of Studies:
Elpida Papadantonakis
DipRSA, Cambridge University, UK
Christos Papadantonakis
MSc in Educational Management & Administration, Harokopio University,Athens
M.A in TEFL, Lancaster University, UK
B.A in English Language and Linguistics, University of Athens
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣ…
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (differentiated teaching)
Ο κάθε μαθητής μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο. Σύμφωνα με την παιδαγωγική θεωρία του Howard Gardner υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης: (λεκτική/γλωσσική, λογικό-μαθηματική, σωματικοσυναισθηματική, διαπροσωπική, ενδοπροσωπική). Στόχος του σχολείου μας είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες μάθησης στις οποίες ο μαθητής μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και το σύγχρονο εκπαιδευτικό  πολυτροπικό πρόγραμμα σπουδών μας, προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ (EXPERIENTIAL LEARNING)
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξεχωριστές μαθησιακές εμπειρίες μέσα στη σχολική τάξη και δένονται συναισθηματικά με τους συμμαθητές τους. Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να μάθουν να εμπλέκονται ενεργά κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, να καλλιεργήσουν την φαντασία τους, την κριτική τους σκέψη, την δημιουργικότητα τους, να ερευνούν, να ανακαλύπτουν.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΗΣ ΡΟΛΩΝ (roleplay)
Με τη διαδραμάτιση ρόλων, ο μαθητής μπορεί να μάθει την ξένη γλώσσα ακόμα πιο ευχάριστα και δημιουργικά, αναπτύσσοντας τις λεκτικές του ικανότητες (speaking) καθώς και τις κοινωνικές του.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (oral presentation)
Οι μαθητές μας μαθαίνουν να παρουσιάζουν τις εργασίες τους με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων για θέματα σχετικά με την καθημερινότητα τους. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αυτοπεποίθηση, διαμοιράζονται γνώση (information sharing) και χρησιμοποιούν την ξένη γλώσσα δημιουργικά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ (phenomenabased learning)
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με θέματα της καθημερινότητας μέσα από την ενεργή εμπλοκή τους σε  projects, speaking & writing workshops. Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε μικρές ομάδες επιλύνοντας θέματα της καθημερινότητας μας και αναπτύσσοντας το γλωσσικό και κοινωνικό τους αισθητήριο.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ( e-School)
*
Διαδραστικοί πίνακες σε κάθε αίθουσα σε όλα τα κέντρα μας.
Χρήση Η/Υ από τους μαθητές μας στο σχολείο μας.
* Εκπαιδευτική ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλους τους μαθητές μας για την περαιτέρω μαθησιακή τους ενίσχυση.
Χρήση e-books.
* Online learners’ portfolio.

READING AND LITERACY CLUB (ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ )
Ο στόχος μας είναι οι μαθητές μας να αναπτύσσουν το αίσθημα της φιλαναγνωσίας και να έχουν πρόσβαση σε πηγές μάθησης και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους. Αυτό που θα θέλαμε να γνωρίζουν οι μαθητές μας είναι ότι το κάθε βιβλίο είναι διαφορετικό και χρειάζεται να εστιάσουμε στην ηλικία, και στα ενδιαφέροντα των παιδιών μας.
Τα βιβλία αυτά είναι προς χρήση των μαθητών μας και μόνο δανείζονται.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

  • ΗΠΕΙΡΟΥ 144, ΠΕΡΑΜΑ, ΤΗΛ. 2104411059
  • ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10 & ΧΡΥΣ. ΣΜΥΡΝΗΣ 2, ΠΕΡΑΜΑ, ΤΗΛ. 2104411590

"The Scholars Group - ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ" - ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 68, ΠΕΡΑΜΑ

2104412980 2104411059 2104411590

"The Scholars Group - ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ" - ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ 144, ΠΕΡΑΜΑ

2104412980 2104411059 2104411590

"The Scholars Group - ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ" - ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10 & ΧΡΥΣ. ΣΜΥΡΝΗΣ 2, ΠΕΡΑΜΑ

2104412980 2104411059 2104411590
error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!