ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗ “TROUPIS WINERY” ΑΦΟΙ ΤΡΟΥΠΗ ΟΕ

  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ-TROUPIS-WINERY

Το Οινοποιείο Τρουπή – Troupis Winery βρίσκεται στη Μηλιά Τριπόλεως, στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, μέσα στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. Μαντίνεια. Η ενασχόληση της οικογένειας με την αμπελουργία ξεκινά από τη δεκαετία του 1970, όταν για χρόνια παρήγαγε κρασί για ιδιωτική κατανάλωση, ενώ τα υπόλοιπα σταφύλια διοχετεύονταν στο εμπόριο.

Το 2010 ιδρύθηκε το οινοποιείο, αξιοποιώντας την παραγωγή των ιδιόκτητων αμπελώνων συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων. Από τότε μέχρι σήμερα, το οινοποιείο έχει εξελιχθεί σημαντικά σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των κρασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών οινοποίησης και στην πειραματική μικροοινοποίηση ελληνικών ποικιλιών, περιλαμβανομένων και ξεχασμένων τοπικών, όπως το Κολλινιάτικο. Παράλληλα, πραγματοποιούνται νέες φυτεύσεις Μοσχοφίλερου σε διαφορετικά υποκείμενα, στο πλαίσιο της συνεχούς διερεύνησης των δυνατοτήτων της ποικιλίας στην περιοχή.

Το έδαφος, το κλίμα, η ευγενική διαχείριση του περιβάλλοντος και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας με Π.Ο.Π. χαρακτηρισμό.

Οι σταθερές επενδύσεις σε καλλιεργητικό και οινοποιητικό εξοπλισμό – όπως οι νέοι χώροι παραγωγής, οι ψυκτικοί θάλαμοι μεγάλης χωρητικότητας και η γραμμή εμφιάλωσης – διασφαλίζουν αυθεντικότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική για κάθε ετικέτα.

Το Οινοποιείο ΤρουπήTroupis Winery συνεχίζει να επεκτείνει τους ιδιόκτητους αμπελώνες, επιδιώκοντας την παραγωγική του αυτάρκεια. Η κυρίαρχη ποικιλία είναι το Μοσχοφίλερο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν φυτευτεί και 10 στρέμματα Ασύρτικο, μοναδική φύτευση του είδους στη Μαντινεία, με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Στο Οινοποιείο Τρουπή, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα αμπέλια όπου καλλιεργείται το Μοσχοφίλερο, να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, δοκιμάζοντας τα κρασιά του κτήματος.

ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΡΟΥΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Τοποθεσία Επιχείρησης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανοιχτό για επισκέψεις όλο το χρόνο, κατόπιν συνεννόησης,
Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-15:00