ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΙΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΑΣΟΛΙΩΝ  ΦΛΩΡΙΝΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

"ΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"

Τα φασόλια Πρεσπών αποτελούν το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής. Ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και αυτό οφείλεται στον τόπο αλλά και στον τρόπο που παράγονται, ενώ  έχουν χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε). Τα φασόλια Πρεσπών διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και  είναι αποδεδειγμένο ότι διαθέτουν περισσότερες πρωτεΐνες, θερμιδική αξία, ενέργεια και υδατάνθρακες σε σχέση με ομοειδή προϊόντα που παράγονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ  «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των φασολιών των Πρεσπών.  Σήμερα μέσα από επενδυτικά προγράμματα ο Α.Σ “ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ” έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια από την πιο σύγχρονες μονάδες, πλήρως εξοπλισμένη, ενώ η γραμμή παραγωγής που στεγάζεται στο Διαλογητήριο – Συσκευαστήριο αποτελείται από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Η καλλιέργεια των φασολιών των Πρεσπών έχει ενταχθεί στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης τα φασόλια Πρεσπών καλλιεργούνται ακολουθώντας ένα σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής με σεβασμό στο περιβάλλον έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές των φασολιών Πρεσπών.Τέλος, τηρείται το πρότυπο ISO 22000:2005 για την παραγωγή ασφαλών προϊόντων.
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ  «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»  έχει συμβάλλει καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην συνεργασία των μελών του για την ανάπτυξη και προαγωγή τους. Μέσα από αυτόν τα μέλη του έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσουν δραστηριότητες για την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των φασολιών των Πρεσπών, ενώ στέκεται αρωγός ώστε να λαμβάνουν τεχνική βοήθεια και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και εκτέλεση αγροτικών έργων. Τέλος, συμβάλλει στην ανάπτυξή της περιοχής γενικότερα αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των Πρεσπών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

"Α.Σ. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"
ΛΑΙΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385051855
error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!