ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13861
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13860
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13859
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13858
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13857
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ‘ΑΚΤΑΙΟΝ’ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε-13856

Τηλέφωνο :
2286022366-6974414750
Διεύθυνση:
ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ , ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ , Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ , ΕΛΛΑΔΑ , 84700

ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ  ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
'ΑΚΤΑΙΟΝ'
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΚΤΑΙΟΝ
Το Οινομαγειρείον Ακταίον σας καλωσορίζει στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης όπου εδώ και 90 χρόνια , πάντα από το ίδιο σημείο γράφει τη δική του ιστορία στον κλάδο της εστίασης .
Από το 1922 έως σήμερα το Ακταίον αποτελεί ένα γευστικό σημείο αναφοράς στη Σαντορίνη. Στους τοίχους του, που σήμερα φιλοξενούν έργα του Βαγγέλη Ρούσσου, νυν ιδιοκτήτη , αντηχούν ακόμα τα γλέντια, οι χαρές, τα ιστορικά γεγονότα και όλα όσα διαδραματίστηκαν στο νησί τα τελευταία ενενήντα χρόνια, ενώ από τα τραπέζια του έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Φ. Φ. Κόπολα και η Ειρήνη Παππά .
Στην κουζίνα του οι νοικοκυρές και οι μάγειρες ακολουθώντας την ίδια πάντα αρχή των εκλεκτών πρώτων υλών, που το μοναδικό έδαφος της Σαντορίνης προσφέρει , δημιουργούν πιάτα που χορταίνουν απολαυστικά, συνοδεύουν αρμονικά και γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα όσους βρεθούν εκεί .
Καθημερινά , στο Ακταίον ετοιμάζονται γνήσια Σαντορινιά πιάτα σαν την αξεπέραστη φάβα, φαβοκεφτέδες με τσιροσαλάτα, κορκοσέλα με αβγά, ντομάτα και πράσινη πιπεριά, άσπρες μελιτζάνες, σκορδομακάρονα αλλά και σπιτικά ντολμαδάκια, μουσακάς σε πήλινο και μια σειρά από πιάτα κρεατικών και ψαρικών , ενώ το γεύμα συνοδεύει απόλυτα το κρασί μας από τον ιστορικό σαντορινιό αμπελώνα .
Ο Βαγγέλης Ρούσσος συνεχίζει το έργο του παππού του Λευτέρη , σ' ένα χώρο που άλλαξε ελάχιστα με μόνη προσθήκη τις ζωγραφικές και ξυλόγλυπτες δημιουργίες του, ετοιμάζοντας για τους πολυάριθμους πλέον επισκέπτες του νησιού τις μοναδικές σαντορινιές γεύσεις και προσφέροντας πραγματική νησιώτικη φιλοξενία και όλα αυτά σε ένα μοναδικό περιβάλλον με θέα στην καλντέρα , τα ηφαίστεια, αλλά και το ζωηρό μπλε του Αιγαίου .


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ


 

error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!