ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΜΝΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΗΜΝΟΣ

ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΤΥΡΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ (ΠΟΠ) 

"ΧΡΥΣΑΦΗ"  

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ

Η εταιρεία “ΧΡΥΣΑΦΗ” – ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ εδρεύει  στο Καρπάσι της Λήμνου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εδώ και 32 χρόνια δραστηριοποιείται με πάθος, στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων της Λήμνου. Χρησιμοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες της Λήμνιας γής, όπως το πρόβειο και αίγειο γάλα, το αλεύρι (ποικιλία μαυραγάνι) και τα ντόπια αυγά, και ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές, παρασκευάζει μοναδικά προϊόντα τα οποία ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους. Ενώ με τη συνεργασία της εταιρείας το 2009 με το «ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και την υλοποίηση εγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, προχώρησε με επιτυχία στην δημιουργία νέων καινοτόμων παραδοσιακών προϊόντων.

Τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η εταιρεία είναι:

  • Αρτοσκευάσματα: σταρένια και κριθαρένια παξιμάδια τα οποία παράγονται από εκλεκτά σιτάρια και κριθάρια Λήμνου, χωρίς συντηρητικά.
  • Τυροκομικά: Καλαθάκι Λήμνου (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), το οποίο παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, ενώ η ονομασία «καλαθάκι» προέρχεται από το σχήμα που παίρνει το τυρί, το οποίο κατά την παραγωγή του τοποθετείται σε πλεκτά καλάθια για να στραγγίξει. Μελίχλωρο, το οποίο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Κασκαβάλι: ένα από τα πιο παλιά τυριά της Λήμνου. Πρόκειται για ένα έντονα αρωματικό τυρί με βουτυράτη γεύση από ντόπιο πρόβειο γάλα. Φέτα (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), τυρί με ελαφρώς αλμυρή και υπόξινη γεύση, που παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα από ζώα ελεύθερης βοσκής.
  • Πίτες: χειροποίητες πίτες, οι οποίες φτιάχνονται με χωριάτικο φύλλο από το τοπικό αλεύρι του νησιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ακολουθώντας παραδοσιακές Λημνιακές συνταγές.
  • Ζυμαρικά: Φλωμάρια, παραδοσιακή χυλοπίτα, ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με Λημνιό αλεύρι, χωριάτικα αυγά και Λημνιό πρόβειο γάλα.

Να σημειωθεί ότι  η εταιρεία “ΧΡΥΣΑΦΗ” – ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΒΕΕ  εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ΕΝ ISO 22000:2005 σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

"ΧΡΥΣΑΦΗ - ΧΡΥΣΑΦΗ ΑΒΕΕ" ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΚΑΡΠΑΣΙ ΛΗΜΝΟΥ

2254031330
error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!