ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

"ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΣΤΑ"

ΑΓΡΟΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Η οικογένεια Μπάστα στη Ζάκυνθο ασχολείται με την παραγωγή τυριού από πολύ παλιά. Εδώ και τρεις γενιές το παραδοσιακό “ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΣΤΑ” παράγει τυριά από την κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας,  με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Το 2008 το παλιό τυροκομείο στον Άγιο Λέοντα Ζακύνθου εκσυγχρονίζεται και μετατρέπεται σε μια υπερσύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία ξεχωρίζουν από τη μοναδικότητα της γεύσης τους.
Η μονάδα παράγει πρώτα απ’ όλα το ιδιαίτερο, αρωματικό και πολύ πικάντικο λαδοτύρι Ζακύνθου «ντόπιο», το οποίο διατηρείται μέσα σε ελαιόλαδο, σε πήλινα κιούπια. Άλλα τυριά που παράγει το τυροκομείο είναι η πικάντικη λαδογραβιέρα, το τυρί άλμης τύπου φέτας, η πρέζα, μυζήθρα, όλα από αιγοπρόβειο γάλα. Παρασκευάζει, ακόμα, γιαούρτι, κρέμες και ρυζόγαλο, αλλά και αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι.
Το “Τυροκομείο Μπάστα” – Αγροδεσμός Μονοπρόσωπη ΙΚΕ,  
βρίσκεται μέσα στο δάσος και έχει κτιστεί από πέτρα, στα παραδοσιακά πρότυπα της Ζακύνθου, ενώ είναι και επισκέψιμο από τουρίστες και επισκέπτες που επιθυμούν να βρεθούν εκεί και να γίνουν μάρτυρες της παραγωγής τυριού.
Να σημειωθεί ότι το τυροκομείο εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP/ISO 22000.

ΥΠ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

"ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΣΤΑ"
ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ

2695048600 2695044191
error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!