Το Ελαιοτριβείο Παρασχάκη – “The Paraschakis Family” βρίσκεται στο γραφικό χωριό Μελιδόνι στο Ρέθυμνο. Ανήκει εδώ και γενιές στην οικογένεια Παρασχάκη, η οποία συνεχίζει την πανάρχαια παράδοση της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιώντας μεθόδους που έχουν περάσει μέσα στα χρόνια.
Η Οικογένεια Παρασχάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής Ελαιόλαδου, από τη στιγμή που συλλέγονται οι ελιές από τους ελαιώνες μας μέχρι την τελική εμφιάλωση, διασφαλίζει ότι κάθε βήμα πραγματοποιείται με σχολαστική φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Συγκομιδή: Το ταξίδι ξεκινά με το προσεκτικό μάζεμα των ελιών. Η χειροκίνητη συλλογή διασφαλίζει ότι οι ελιές είναι σε άριστη κατάσταση, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.
Καθαρισμός και Θρυμματισμός: Μετά τη συγκομιδή, οι ελιές καθαρίζονται και στη συνέχεια θρυμματίζονται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει τα φυσικά έλαια που περιέχονται στις ελιές.
Πρεσάρισμα: Στη συνέχεια πιέζεται η πάστα ελιάς για να εξαχθεί το λάδι. Χρησιμοποιείται μια παραδοσιακή μέθοδο ψυχρής έκθλιψης, η οποία διατηρεί τις φυσικές γεύσεις και τις θρεπτικές ιδιότητες του ελαιολάδου.
Διαχωρισμός: Το λάδι διαχωρίζεται από το νερό και τα στερεά, με αποτέλεσμα αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Εμφιάλωση: Τέλος, το ελαιόλαδο εμφιαλώνεται και σφραγίζεται προσεκτικά, έτοιμο να το απολαύσουν οι επισκέπτες και οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.
Είτε είστε λάτρης του ελαιόλαδου, είτε είστε λάτρης του φαγητού ή απλά κάποιος που εκτιμά την αυθεντική κρητική κουλτούρα, μια επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο Παρασχάκη είναι απαραίτητη. Θα σας καλωσορίσουν με μια ξενάγηση, όπου θα ζήσετε από πρώτο χέρι το πάθος και την αφοσίωση που υπάρχει σε κάθε μπουκάλι ελαιολάδου. Ελάτε να ανακαλύψετε την ουσία της Κρήτης σε κάθε σταγόνα.