Το εστιατόριο “Συρτάκι,” χτισμένο κυριολεκτικά ένα βήμα από το κύμα, αποτελεί μια διαχρονική γευστική εμπειρία στον Κέφαλο της Κω. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια ταβέρνα που συνδυάζει τη γνήσια ελληνική κουζίνα με φρέσκα, ντόπια υλικά και τη φροντίδα της παραδοσιακής φιλοξενίας. Με θέα που κόβει την ανάσα και ατμόσφαιρα που αποπνέει αυθεντικότητα, προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα.
Η κουζίνα του “Syrtaki” στηρίζεται στις γεύσεις της μεσογειακής διατροφής, με έμφαση στην ποιότητα και την απλότητα. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τον τόπο: φρέσκα λαχανικά εποχής, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ντόπια κρέατα και φρέσκο ψάρι που καταφθάνει καθημερινά από τα καΐκια των τοπικών ψαράδων.
Το μενού περιλαμβάνει δημοφιλή ελληνικά πιάτα, όπως το σπιτικό στιφάδο με γλυκιά ντομάτα και κανέλα, το αρνάκι στη γάστρα και το μπιφτέκι γεμιστό με φέτα. Οι επιλογές σε κρέας καλύπτουν κάθε προτίμηση – από ζουμερές μπριζόλες μέχρι καλομαγειρεμένο χοιρινό και παραδοσιακό γύρο, σερβιρισμένο είτε σε πίτα είτε σε πιάτο. Ξεχωριστή θέση στο τραπέζι έχουν τα μεζεδάκια, όπως το κλασικό τζατζίκι, διάφορα σαγανάκια και φρεσκοψημένο, χειροποίητο ψωμί.
Η ταβέρνα “Συρτάκι” είναι εξίσου φιλόξενη προς χορτοφάγους και βίγκαν επισκέπτες, με πιάτα που αναδεικνύουν την παραδοσιακή νησιώτικη κουζίνα, όπως γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, λαχανικά φούρνου και κριθαράκι. Οι σαλάτες είναι πλούσιες και δροσερές, με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που συνοδεύουν ιδανικά κάθε γεύμα.
Στο τέλος του δείπνου, η εμπειρία ολοκληρώνεται με γλυκές απολαύσεις όπως ο σπιτικός μπακλαβάς με μέλι και ξηρούς καρπούς ή τα καθημερινά επιδόρπια του σεφ, πάντα φρέσκα και χειροποίητα. Η κουζίνα του εστιατορίου επιμελείται με μεράκι και αγάπη για την παράδοση, δημιουργώντας πιάτα που μένουν αξέχαστα.
Η θέα στη θάλασσα, η καθαριότητα, η άρτια εξυπηρέτηση και οι πλούσιες μερίδες συμπληρώνουν την εμπειρία και δικαιολογούν τα θετικά σχόλια και τις σταθερές προτιμήσεις των επισκεπτών.