ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η “Οινοποιία Μπούμπα” ιδρύθηκε το 1996 από τον Γεώργιο και την Ελένη Μπούμπα. Την ίδια χρονιά έγινε η αναφύτευση των ιδιόκτητων αμπελώνων με υποκείμενα ανθεκτικά στην ριζόβια μορφή φυλλοξήρας. Η επιχείρηση αρχικά λειτουργούσε ως πατητήρι που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του χωριού και των γύρω περιοχών με παραδοσιακά χειροκίνητα μέσα. Το 2001 ανέλαβε η δεύτερη γενιά της οικογένειας που επέκτεινε τους ιδιόκτητους αμπελώνες, ανακαίνισε το οινοποιείο- εξοπλισμό και συνεχίζει την παράδοση και τον οικογενειακό χαρακτήρα της αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι λευκές ροδίτης, σαββατιανό και η ερυθρή αγιωργίτικο Νεμέας. Πειραματικά καλλιεργούνται και το μοσχοφίλερο, ασύρτικο και cabernet sauvignon.
Το 2011 ξεκίνησε πειραματικά η εμφιάλωση μονοποικιλιακών (κυρίως) οίνων σε γυάλινους περιέκτες και το 2013 βγήκε σε μικρής κλίμακας παραγωγή.
Το όραμα της “Οινοποιία Μπούμπα” και η στρατηγική για το μέλλον είναι η επέκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων σε εδάφη μεγάλης κλίσης, μη αρδευόμενα, πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης για την βελτιστοποίηση της ποιότητας καθώς και η επέκταση των χώρων του οινοποιείου. Απώτερος στόχος είναι με βάση τις ντόπιες – γηγενείς ποικιλίες, τον σύγχρονο τρόπο οινοποίησης και τον υψηλό επαγγελματισμό, η δημιουργία νέων προϊόντων πλήρως ανταγωνιστικών στους τομείς ποιότητας και τιμής.